Brandpreventie Antwerpen

Antwerpen brandpreventie - B&S Luc Wils Edegem
Brandblussers & signalisatie

Brandveiligheid & brandpreventie

Brandveiligheid in woning, magazijn of op kantoor, ook in Antwerpen is deze primordiaal, maar laten we de brandpreventie toch ook niet uit het oog verliezen...!

Veiligheid in en rond bedrijf, handelszaak, kantoor, magazijn, appartement of woning is van levensbelang!

Preventief handelen leunt aan bij het motto "beter voorkomen dan genezen". Hiermee wordt niet bedoeld dat elk catastrofe vermeden kan worden, dan wel dat wanneer een ongeval of sinister plaatsvindt en/of een levensbedreigende situatie (bvb brand) uitbreekt, men met de best mogelijke voorzieningen inzake veiligheid en evacuatie kan optreden.

  • een beginnende brand blussen met een geschikte brandblusser gaat immers veel sneller en makkelijker dan met emmers water zoals in grootmoederstijd!
  • een branddeken in de keuken is altijd een goed idee; je zou de eerste niet zijn die de in brandgevlogen frietketel -op een snelle en veilige  manier- kan doven)
  • dankzij duidelijke informatie en signalisatie weten waar men zich bevindt in het gebouw, waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is en welke de kortste evacuatieroute men best neemt in geval van brand kan crusiaal zijn en levens redden!

Lees meer over: